Xing Ping 5
25 maart 2013 - Yangshuo, China
Vandaag naar Yangshuo, we gaan met de bus en dat wordt een uurtje hobbelen over de slechte wegen. We komen wel in Yangshuo aan en zien dat de winkelstraat, Weststreet, een aaneenschakeling is van winkels met locale en niet locale producten en souvenirs. En als je er 1 hebt gezien dan kun je de volgende 3 a 4 wel overslaan want ze verkopen allemaal de zelfde producten. Het voordeel van zo'n grote stad is dat er veel concurrentie is en het nadeel dat de verkopers prijsafspraken met elkaar maken om ons toeristen zo duur mogelijk aan de producten te laten geraken. In een zijstraat valt er nog te onderhandelen over de prijs van de producten en de souvenirs. Het verschil tussen vraagprijs en koopprijs kan oplopen tot 80%. We kijken nog even voor gschenken voor de thuisblijversen we vinden nog kleine presentjes. Ik ga nog op zoek voor een telefoonlader voor in de auto en ja ik vind hem. Marieke vindt een leuk thee setje en is er erg blij mee. Marianne vindt ook nog iets en dan komt de structuur van de dag weer die zegt dat het lunchtijd is. We lunchen bij Kelly's. We lopen nog wat rond en besluiten op zeker moment om terug te gaan naar Xing Ping. ik werk mijn blog nogeven bij en dan is het weer etenstijd, altijd weer prettig zo'n onderbreking. We bespreken voor morgen een boot en combineren dit met een wandeltocht.