Xing Ping 6

26 maart 2013 - Guilin, China

Regen, regen en nog eens regen daarmee begon de dag. op de planning stond varen en hiken. Hans was voor het eerst in China niet fit, we gaan na of ik iets verkeerds had gegeten maar vonden geen aanwijzingen. Ik slikte medicatie om de darmen inactief te maken. We stelden de boottocht uit en we laten de wandeltocht vallen. we nemen rust gaan ontbijten en daarna lunchen. Om 14:00 worden we opgehaald door de schipper. hij brengt ons naar zijn boot en die ligt buiten het dorp. Daarom nemen we een batterij auto, die is gratis als je een boottocht boekt. Bij de boot komen is een toer opzich, al de boten liggen tegen elkaar aan en er is vandaag weinig animo voor een tochtje. Dus wij klimmen van boot naar boot om op de juiste te komen. Eenmaal op de goede boot nemen we plaats op een houten bank waar maximaal 2 personen kunnen zitten en er staan 2 banken dus maximaal 4 personen op 1 boot. een bamboo boot noemen ze deze vaartuigen hier. Inmiddels zijn de vlotten niet meer van bamboe maar van kunststof kokers, daarbovenop een houten constructie en over het geheel een dak. we varen stroom opwaarts en zullen na 2 uren ons tussenpunt bereiken. We hebben een geweldig uitzicht ook omdat er weinig verkeer is. Het weer is opgeklaard, en het is droog maar wel koud. en ja hoor na 2 uren varen komen we aan bij het tussenpunt en we draaien de boot, we zien op nieuw mooie rotsen partijen . Om 17:30 komen we weer aan in Xing Ping ik heb het enorm koud en loop direct terug naar da kamer de meiden blijven achter om foto's te maken van de zonsondergang. We blijven de avond in het hostel ik ga vroeg naar bed maar voel me een stuk beter. Morgen reizen we verder naar het zuiden en nemen de nachttrein van Guilin naar Shen Zhen en van daar door te voet naar Hong Kong.